Dagvoorzitter

Als dagvoorzitter en facilitator begeleid ik (meerdaagse) conferenties, symposia, heisessies en teamdagen.

Mijn frisse blik, creatieve manier van denken en combinatie van scherpzinnigheid en luchtigheid komen daarbij goed van pas.

Frisse blik

Het liefst denk ik vanaf het begin van de brainstorm rondom een bijeenkomst, conferentie of dag met jullie mee. Waarom? Omdat we er dan het maximale uit kunnen halen. Natuurlijk kan ik als procesbegeleider uitstekend draaiboeken opvolgen, het proces bewaken en timekeeping doen. Maar als je mij vraagt wat ik het leukst vind, dan is het met een frisse blik vanaf het begin meedenken over het ontwerp van jullie dag of sessie. Ik neem daarbij ook graag het initiatief om een voorstel te doen. Schiet maar raak, ik hoor graag wat jullie ervan vinden en of dit overeenkomt met wat jullie willen bereiken!

Creatief denken

De afgelopen twee jaar hebben ons flink op de proef gesteld. Het heeft bij veel mensen – en zo ook bij mij – geleid tot nog meer creativiteit. Vlogseries om je dagelijkse, monotone leven zo leuk mogelijk te maken, olympische spelen met je team of een hybride bijeenkomst waarbij we in carrousels met fysieke en digitale deelnemers doordraaien. Niets is mij te gek en ik daag opdrachtgevers graag in werkvormen uit. Veel opdrachtgevers zijn vooral van de inhoud en daar zouden ze ook van moeten zijn. Ik ben van de vorm en het proces en breng daar graag de nodige creativiteit in mee!

Scherpzinnig & luchtig

Met mij heb je een facilitator die zich als gepromoveerde onderzoeker de inhoud snel eigen maakt, die als nieuwsgierig aagje graag doorvraagt waar anderen stoppen en die intervenieert als we samen te veel om de hete brij aan het praten zijn. Tegelijkertijd ben ik luchtig. Belangrijke vraag die ik mijzelf na afloop van een bijeenkomst stel, is: is er vandaag wel genoeg gelachen? Het thema van de dag kan nog zo serieus zijn: het gaat altijd om menselijke interactie en het voeren van het goede gesprek. Humor ontdooit en elkaar voorafgaand aan een bijeenkomst persoonlijk iets beter leren kennen, betaalt zich de rest van de dag uit!